WOZ bezwaar maken met een expert: is dat verstandig?

Wanneer jij het niet eens bent met de WOZ-waarde die is toegekend aan jouw woning, kan jij WOZ bezwaar maken door een bezwaarschrift op te stellen. Het opstellen van een bezwaarschrift kan jij zelf doen, maar dit kan jij ook laten doen door een expert die jij inschakelt via zogenaamde no-cure-no-pay bureaus. Ondanks dat genoeg mensen beweren dat deze bureaus de gemeenten leeg zouden plukken, lees jij in dit artikel redenen waarom jij juist wel een beroep zou moeten doen op no-cure-no-pay bureaus lees je in dit artikel.

WOZ bezwaar maken kan niet zonder juridische kennis

Bij het opstellen van een bezwaarschrift komen altijd allerlei juridische termen en regels om de hoek kijken. Dat geldt ook voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde, vooral omdat de WOZ-waarde invloed heeft op allerlei belastingen, zoals waterschapsheffingen, inkomstenbelasting, erfbelasting en vennootschapsbelasting. Het is daarom niet eenvoudig een goed bezwaarschrift op te stellen. Alleen dat is dus al een goede reden een no-cure-no-pay bureau in te schakelen. Alle medewerkers beschikken daar immers over de benodigde juridische kennis. De juridische taal is namelijk écht een taal apart. En juist wanneer de reden waarom jij bezwaar wilt maken niet (direct) betrekking heeft op een feit die direct zichtbaar is voor de gemeente, zoals waterschade aan de woning of een bouwfout, is het verstandig een expert via een no-cure-no-pay bureau in te schakelen. Dan spelen juridische wetten en regels alleen nog maar een grotere rol namelijk. In alle andere gevallen zou je het ook bezwaarschrift natuurlijk zelf kunnen schrijven, omdat de gemeente er dan simpelweg niet omheen kan.

Mogelijkheid tot het zetten van vervolgstappen

Wanneer je echter verwacht dat de gemeente niet direct akkoord zal gaan, kan jij beter WOZ bezwaar maken door een expert in te huren via een no-cure-no-pay bureau. De expert heeft namelijk de bevoegdheid om een beroepsprocedure te starten, waardoor voorkomen kan worden dat jij moet wachten tot het nieuwe jaar om opnieuw bezwaar in te dienen. Een bezwaarschrift opgesteld door een expert mag namelijk afgesloten worden met de opmerking dat een hoorzitting wordt aangevraagd als de gemeente niet akkoord gaat. De kans dat de gemeente niet akkoord gaat wanneer een no-cure-no-pay bureau wordt ingeschakeld, is echter aanzienlijk kleiner. Uit recent onderzoek van het WODC, ofwel het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum dat onderdeel uitmaakt van het Nederlands Ministerie van Justitie en Veiligheid, blijkt dat de kans op verlaging van de WOZ-waarde 1 op 5 is wanneer het bezwaar wordt ingediend via een bureau. Wanneer het verzoek door de eigenaar of eigenaren zelf wordt ingediend, is de kans slechts 1 op 10. Wil jij dus op safe spelen, wordt aangeraden een expert in te schakelen via een no-cure-no-pay bureau.

Een expert inhuren via een no-cure-no-pay bureau is gratis

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Het inhuren van een expert via een no-cure-no-pay bureau kost helemaal niets! Een beroep doen op een no-cure-no-pay bureau bespaart je niet alleen veel tijd en moeite, maar ook een hoop geld! En heel eerlijk? De experts die werkzaam zijn bij deze bureaus zijn er niet voor niets. Zij willen jou maar al te graag verder helpen om ervoor te zorgen dat de waarde die wordt toegekend aan jouw woning rechtvaardig is!

Olivetreehouse
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart