Recept

Recept

RECEPT

Gevulde kipfilet met feta kaas en gedroogde tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Middelgrote kipfilets (ongeveer 800 gram)
  • 60 gram zongedroogde tomaten
  • 120 gram feta kaas
  • Extra Vergine olijfolie
  • Zout, peper
  • Witte wijn (droog)
  • Boter
  • 1 theelepel maismeel

Bereiding

  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn
  • Verkruimel de feta kaas in kleine stukjes
  • Open de kipfilets in het midden zonder te snijden tot bijna aan het einde
  • Vul de kipfilets met de zongedroogde tomaten, Feta kaas, peper en wat zout
  • Voeg een klein beetje olijfolie toe
  • Bak de kipfilets in een koekenpan met wat olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn aan beide kanten
  • Blus de kipfilets af met een glas witte wijn
  • Na 10 minuten water toevoegen zodat de kipfilets half in het water liggen, verander de temperatuur echter niet
  • Kook de kipfilets tot er zoveel mogelijk water is opgenomen en verdampt
  • Na ongeveer 15 minuten zijn de kipfilets klaar
  • Neem deze uit de pan
  • Voeg nu aan het achtergebleven vocht een klontje boter toe en een theelepel maismeel
  • Als de saus dikker wordt, is deze klaar
Serveren
  • Leg de gevulde kipfilets op een bord en serveer met de saus naar behoeven
  • Lekker met aardappelpuree, frietjes, rijst of zelfs met gegrilde groenten

Je proeft Zuid Europa. Eet smakelijk!