Recept

Recept

RECEPT

Tiger garnalen met wijn en soya

Ingrediënten voor 2 personen

  • 8 tijgergarnalen No.2
  • 1 kleine droge ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 groene paprika
  • 1/4 rode paprika
  • 2 lepels soja
  • 1 kop droge witte wijn
  • 2 kopjes rijst
  • bieslook
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de rijst en laat hem rusten in de pan
  • Snijd de bieslook fijn
  • Snijd de paprika’s, ui en knoflook in blokjes
  • Leg deze in een pan met olijfolie en laat ze zachtjes bakken, totdat ze zachter worden en hun smaken vermengen (voeg de knoflook als laatste toe, als je niet wilt dat ze verbranden)
  • Voeg in dezelfde pan de garnalen toe (waarbij de schaal aanzienlijk bijdraagt ​​aan de smaak)
  • Wanneer je garnalen een mooie rode kleur krijgen, verminder je je vuur een beetje en voeg je de wijn en soja toe
  • Laat het geheel aan de kook komen. Wanneer de saus de juiste dikte heeft de garnalen klaar en klaargemaakt.r
Serveren
  • Plaats de gewenste hoeveelheid rijst op een bord
  • Leg de garnalen en saus er bovenop of aan de zijkant
  • Strooi er wat gehakte bieslook overheen.

Eet smakelijk!